Chci se zeptat

Jak připravit a vychutnat zelený čaj

Jak připravit a vychutnat zelený čaj
Věřte tomu nebo ne, ale zelený, černý i bílý a jiné druhy čaje pocházejí stále z téže rostliny čajovníku. Všechny tyto druhy se od sebe liší pouze rozdílnou úpravou. Zelené čaje neprocházejí procesem fermentace (správně oxidace, tedy kvašením za přístupu vzduchu). Uchovávají si tak cenné a prospěšné látky, nevydrží ovšem tak dlouhé skladování jako jiné druhy čajů. Při výrobě zelených čajů je proces oxidace zastaven a chemické procesy jsou inaktivovány. K této inaktivaci se používá v Číně zejména sušení či pražení nad ohněm, což dodává čajům typickou chuť, v Japonsku pak napařováním horkou vodní parou.
Obtížnost: snadné Návod
Přidat problém
Strucny popis, nazev, Tveho problemu
Vložit odkaz x
Anonym: Toto jméno bude použito zároveň jako Vaše přezdívka.

Návody, rady, problémy, odborníci